CV haarden

Wil je warm kunnen douchen door jouw houtkachel? Dat is mogelijk. Een CV haard wordt namelijk gekoppeld aan een CV-installatie, waardoor het heel huis middels de CV haard kan worden verwarmd. Hierdoor bespaar je enorm op de energierekening. En een haard is toch veel gezelliger dan een 'normale' cv installatie?

CV haarden

De werking van een CV haard

Bij een CV haard kun je genieten van een mooi vlammenspel zonder last te hebben van de voortdurend stijgende energierekening. Een CV haard kan bijvoorbeeld worden geïnstalleerd met een pompsysteem welke er voor zorgt dat de warmte die ontstaat bij de verbranding in de haard opnieuw kan worden gebruikt voor jouw centrale verwarming. Daarnaast kan je er voor kiezen om een buffervat te plaatsen. Het water in dit buffervat wordt verwarmd tijdens de verbranding in de haard. Vervolgens kan dit verwarmde water natuurlijk worden gebruikt bij bijvoorbeeld het verwarmen van de vloer (vloerverwarming) en als water voor de douche.

Verschillende soorten en maten

Een CV haard is er in vele soorten en maten. Je kunt allereerst al kiezen tussen verschillende brandstoffen. Denk aan hout, pellets, maar er zijn ook CV haarden op gas. Daarnaast is er onderscheid te maken in model. Denk aan vrijstaand, inbouw, etcetera. Ook wat betreft kleur en vorm zijn er keuzes te maken. Kortom, er is voor ieder wat wils!

Informatie aanvragen