Dru

Het merk Dru is één van de oudste organisaties van heel Nederlands. Door de specialisatie in gashaarden heeft het merk een hoogwaardig assortiment op de markt gezet. Naast gashaarden, heeft Dru ook houtkachels in zijn assortiment. Dru staat voornamelijk bekend om zijn gebruiksvriendelijke en prachtige inbouwgashaarden. Denk hierbij aan frontmodellen, hoekmodellen en driezijdige haarden met een unieke vormgeving. Met het bijzondere verbrandingssysteem creëert de gashaard een levensecht vuurbeeld. Genoeg redenen om een Dru gashaard aan te schaffen. Om toch de vraag naar houthaarden te voorzien, heeft Dru naast gashaarden ook een kwalitatieve lijn aan houtkachels. Deze toestellen zorgen, op een milieuvriendelijke manier, voor een ideale sfeer en langdurige warmte.

Dru

Het ontstaan van Dru

Het Nederlandse merk Dru stond niet altijd bekend als een producent van houthaarden en gashaarden. Sinds de oprichting in 1754 richtte Dru zich voornamelijk op het produceren van gietijzeren pannen en potten. Na enige jaren zag de organisatie genoeg kansen om de kachelmarkt te betreden. De ontdekking van aardgas, in Slochteren, was dé aanleiding voor Dru om over te gaan tot de productie van verwarmingsapparaten op gas. Tot op heden heeft het merk een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van kwalitatieve houtkachels en gashaarden. Daarnaast heeft Dru als één van de eerste Nederlandse organisaties als het ISO 9000 kwaliteitscertificaat behaald. Niet alleen de kwaliteit is een belangrijke voorwaarde van Dru. Bij de ontwikkeling van elk toestel wordt er veel rekening gehouden met gebruiksgemak, installatiegemak en vormgeving. Om dit te realiseren maakt Dru gebruik van eigen deskundige vormgevers. Daarnaast heeft het merk de volledige controle over het productieproces, aangezien de ontwikkeling in Nederlands plaatsvindt. Het verbaast je ook niet dat het merk aan de strengste kwaliteitseisen en keuringen voldoet.

Kwalitatieve inbouwgashaarden

Dru is grotendeels bekend geworden door de ontwikkeling van zijn buitengewone inbouwgashaarden. Met deze inbouwgashaarden heeft het Nederlandse merk een sterk aandeel geclaimd. Om de vraag naar gashaarden optimaal te voorzien, levert de organisatie een ruim assortiment aan. Denk hierbij aan prachtige fronthaarden, driezijdige haarden en hoekhaarden in allerlei maten en vormen. Zo is er altijd een passende Dru haard die perfect bij jouw interieur past. De populairste series van Dru zijn ongetwijfeld de Dru Metro en de Dru Maestro. Naast de prachtige vormgeving zijn de gashaarden van Dru zeer gebruiksvriendelijk. Met een eenvoudige druk op de knop pas je het vermogen van de vlammen aan. Tevens bezitten de gashaarden een hoog rendement, zodat je op een milieuvriendelijke manier met een Dru stookt. Dit is absoluut te danken aan het unieke verbrandingssysteem. Dankzij het hoogwaardige systeem ontstaat er een natuurlijk vuurbeeld binnen de gashaard. Kortom, een Dru gashaard is zeer eenvoudig te gebruiken en zorgt voor een heerlijke sfeer in jouw woonkamer.

De duurzaamheid van de houthaard

Het fantastische merk levert niet alleen kwalitatieve gashaarden, maar is ook een bekende producent van houthaarden. Met een houthaard ruik je de overheerlijk geur van hout, luister je naar het knetteren van het vuur en bekijk je rustgevend naar de verleidende vlammen. Dankzij het optimale systeem wordt het hout zo efficiënt en schoon mogelijk gestookt. Daarnaast is het stoken met hout een stuk duurzamer en milieuvriendelijker geworden. Alle houtkachels van Dru zijn ontwikkeld met het kwalitatieve materiaal gietijzer, een zeer betrouwbare en sterke grondstof. Het gietijzer zorgt ervoor dat de houtkachel een langdurige warmte vasthoudt.

Blijven vernieuwen

Zoals eerder genoemd heeft het merk Dru, op basis van de aardgas ontdekking, zijn eerste gashaard ontwikkeld. Kort daarna hebben de ontwerpers van Dru veel tijd en energie geïnvesteerd om een gesloten verbranding op de markt te zetten. Door deze verbranding was het niet meer vereist om in het bezit te zijn van een schoorsteen. Dit innoverende systeem wordt tegenwoordig standaard uitgevoerd bij iedere gashaard. Om te blijven groeien, heeft het Nederlandse merk veel geïnvesteerd in innovatie. Dit uit zich in de spraakmakende systemen Eco Wave en Dru Powervent. Iedere gashaard is uitgerust met het energiezuinige systeem Eco Wave. Dankzij dit systeem kun je eenvoudig het vermogen van de brander verminderen, zonder dat het vlammenspel zijn pracht verliest. Hierbij hoef je de gashaard niet te doven of op een zeer laag vermogen te schakelen. Je bent ervan verzekerd dat het nooit te warm in jouw woonkamer wordt. Dit energiezuinige systeem zorgt ervoor dat je tot wel 50% bespaart op jouw energieverbruik.

Het tweede systeem, de Dru Powervent, maakt het mogelijk om een specifieke gashaard overal in jouw woning te installeren. Hierbij kan de buitenluchtaansluiting tot wel 60 meter worden aangelegd. Je hebt de vrijheid om deze aansluiting horizontaal, verticaal of via diverse bochten aan te sluiten. De mogelijkheden om de gashaard een geweldige plaats te geven zijn oneindig. Dé ideale oplossing voor appartementen en tussenwoningen. Om ook te profiteren van een laag energieverbruik, combineer je het Dru Powervent systeem met de Eco Wave functie.

Dru assortiment

Het Nederlandse merk Dru levert ongetwijfeld kwalitatieve gashaarden en houthaarden. Naast de rol van producent is het merk Dru ook een betrouwbare importeur van de merken Spartherm en Dovre. Het assortiment van Dru bestaat uit de onderstaande uitvoeringen en series:
  • DRU Metro
  • DRU Lugo
  • DRU Maestro
  • DRU Excellence
  • DRU houtkachel
  • Informatie aanvragen