Gashaard met schouw

Geef uw gashaard de aandacht die hij verdiend met een schitterende gashaard schouw! Een fraaie schouw geeft uw gashaard net even wat meer elegantie en stijl. Een gashaard met schouw is een verrijking van elke woonkamer. Met een schouw geeft u uw gashaard een geheel nieuwe exclusieve uitstraling. Misschien gaat u voor traditioneel, en kiest u een schouw afgewerkt in donker eiken of met een klassieke marmerlook? Of wilt u dat uw gashaard met schouw past bij uw moderne interieur, en kiest u voor een gashaard schouw in beton grijs of juist spierwit?

Gashaard met schouw

Een schouw is een omlijsting van uw gashaard en bepaald daardoor grotendeels hoe uw gashaard er uiteindelijk uit zal zien. Met een schouw plaatst u uw gashaard op de voorgrond en benadrukt zo de gezelligheid en sfeer die uw haard uitstralen kan. Een fraaie gashaard met schouw benaderd het klassieke beeld dat veel mensen bij een open haard hebben. Traditioneel gezien waren open haarden hout gestookt maar hout stoken heeft zijn nadelen. Buiten het feit dat u zelf steeds brandhout moet aanvoeren vraagt een houthaard meer onderhoud, zoals het legen van de asla en het reinigen van de ruiten. Een gashaard is beter regelbaar en vraagt minder toewijding. Haardliefhebbers roemen de sfeer die een schouw met houthaard bieden kan. Maar een moderne gashaard met schouw weet dit sfeerverhogende effect ook te bewerkstelligen!

Gashaard met schouw.

Gashaard-met-schouw

Moderne gashaarden benaderen het klassieke open haard effect steeds meer. Door strategisch geplaatste branders, een levensecht gloeibed en niet van echt te onderscheiden houtimitaties lijkt het ‘hout’ in een gashaard echt in vuur en vlam te staan. Speciaal ontspiegeld glas maakt de ruit vrijwel onzichtbaar waardoor de illusie van een open houthaard alleen nog maar versterkt wordt. Een fraaie gashaard schouw maakt dit plaatje af. Een mooie gashaard met schouw plaatst uw haard op een voetstuk en accentueert het vlammenspel op een heel bijzondere manier.

Elke gashaard zijn schouw.

Gashaard schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. Wij leveren een breed spectrum aan stenen schouwen, stuk voor stuk met de hand bewerkt door ervaren vakmensen. Gashaard schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei steensoorten, zoals zandsteen, hardsteen of marmer. Naast egale steensoorten kunt u ook kiezen voor een bijzondere look. Wat dacht u bijvoorbeeld van een schouw met een realistisch baksteenmotief of misschien een speels kiezelpatroon? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Dankzij onze intensieve relaties met ervaren steenkappers kunnen wij op maat gemaakte schouwen leveren tegen een sterk concurrerende prijs.

Soorten gashaard schouwen.

Gashaard-met-schouw-inbouwen

Een gashaard schouw is dus verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Qua model onderscheiden we 3 verschillende soorten gashaard schouwen.

  • Gashaard met schouw fronthaard
  • Gashaard met schouw halve omloop
  • Gashaard met schouw hele omloop

Een gashaard frontschouw is de kleinste versie van deze drie. Een frontschouw wordt voor de haard geplaatst. Waar de gashaard schouw ophoudt begint de ruit van de haard. Dit type schouw is populair in wat kleinere woningen omdat ze weinig ruimte vragen en toch de gashaard verfraaien.

Een gashaard schouw met een halve omloop loopt langs beide zijden van de gashaard door tot ongeveer de helft van de haarddiepte. Een gashaard schouw met een halve omloop verfraait ook het zijaanzicht van uw gashaard en geeft uw schouw meer volume en diepte. Wilt u echt dat uw gashaard naar voren lijkt te komen? Dan is een schouw met een hele omloop een goede keuze. Gashaard schouwen met een hele omloop lopen aan beide zijden door tot op gelijke diepte van de haard. Een schouw met een hele omloop geeft uw gashaard een bijzonder statige uitstraling.

Een prachtige schouw bestaat natuurlijk uit kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Wij hebben nauwe contacten met enkele grotere steenkappers waardoor wij naast onze standaardproducten ook maatwerk kunnen leveren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

De schouwen in ons assortiment zijn gemaakt van:

gashaard-met-schouw-kopen

  • Belgisch hardsteen
  • Kalkzandsteen
  • Marmer

Belgische hardsteen wordt verkocht onder vele namen. De kleur van deze steensoort wordt bepaald door de wijze van bewerken. Grof bewerkt heeft de steen een grijsblauwe kleur, goed gepolijst veranderd dit in zwartbruin. Het is een harde steensoort die uw gashaard schouw een robuust en stoer karakter geeft. De uiteindelijke uitstraling wordt vooral bepaald door de mate waarin deze steensoort bewerkt is. Wij laten u op verzoek graag enkele voorbeelden zien.

Kalkzandsteen is gemaakt van zand, ongebluste kalk en water. Het is egaal van structuur en is bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Kalksteen is licht van gewicht en laat zich gemakkelijk bewerken. De ongebluste kalk geeft kalkzandsteen van nature een witte kleur, maar door sausen of verven zijn andere kleuren eenvoudig te realiseren. Kalkzandsteen leent zich door zijn gewicht en bewerkbaarheid voor allerlei toepassingen. Vooral bij moderne schouwen is kalkzandsteen een populaire keuze.

schouw-met-gashaard

Marmer heeft een bijzonder exclusieve uitstraling door de unieke eigenschappen van deze natuursteen. Marmer is heel hard, maar toch al sinds de oudheid populair bij beeldhouwers. Zijn bijzondere schoonheid krijgt marmer doordat het licht enkele millimeters in het materiaal kan doordringen. Deze lichtinval geeft marmer zijn prachtige, bijna transparante glans. Marmer is een natuurproduct met vele verschillende kleurstellingen en patronen. Afhankelijk van de locatie van de steengroeve kan de kleur variëren van grijs, tot roze en wit. Marmer schouwen geven uw woning direct een zeker elan, een exclusieve uitstraling. Elke marmerproduct is uniek. Het heeft zijn eigen palet aan kleuren en patronen en daardoor zijn eigen unieke schoonheid. Wij laten u graag meer zien!

Schouw gashaard.

Gashaard-schouw In onze showroom vindt u meerder voorbeelden van prachtige gashaarden met schouw. Maak een afspraak voor vrijblijvend advies, of kom zomaar even binnen voor wat inspiratie. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste schouw voor uw situatie. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Onze ervaren adviseurs helpen u graag!

Informatie aanvragen