Faber houtkachels

De houtkachels van Faber zij kwalitatieve en gebruiksvriendelijke houtkachels. Het is een van de bekendste merken onder de houtkachels en maakt al jaren haarden. Glen Dimplex is een bedrijf dat is overgenomen door Faber en daardoor hebben ze een enorm breed assortiment. Ze verkopen gas, hout en elektrische haarden, in alle soorten en maten. De vrijstaande houtkachels van Faber hebben allemaal een landelijke uitstraling. De inbouwhoutkachels van Faber kunt u inbouwen in een strakke kolom, of maatwerkmeubel. Vragen? Neem gerust contact op met een van de adviseurs van Superkachels.

Faber houtkachels en inzethaarden

Waarom een houtkachel?

Een houtkachel is een echte, ouderwetse kachel met een hoog rendement en een glazen deur. Het knisperen van het hout, de warmte die de haard afstraalt. De sfeer die een echte houtkachel met zich mee brengt is onbeschrijfelijk. We kennen meerdere soorten houtkachels, onder andere inzet en vrijstaande kachels.

Waarom een Faber houtkachel?

Faber is een authentiek merk, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteitslijn. Het is een van de bekendste merken en ze leveren zowel gas, elektrische als houtkachels. Faber heeft vrijstaande houtkachels. Deze hebben in de meeste gevallen een landelijke uitstraling. Dit komt door het houtvak wat er onder een aantal haarden zit. Bij Faber heeft u ook de optie om het houtvak weg te werken. Dan past deze houtkachel ook heel goed in een strak en modern interieur. Naast de vrijstaande houtkachels, heeft Faber ook inzet houtkachels. Deze kunt u gebruiken om in een bestaande nis te plaatsen. Ook kunt u deze haarden in een nieuwe situatie laten inbouwen door een van onze vakmannen.

Inzethaarden Faber

Faber heeft een prachtige serie aan inzethaarden. Deze serie bestaan uit drie compacte modellen. Het formaat is bescheiden en de haarden hebben een eenvoudige constructie. Daardoor is de plaatsing een gemakkelijke klus.

Vrijstaande kachels Faber

Faber heeft in de serie van de vrijstaande kachels twee opties. De eerste is een frontkachel. Dit is een kachel met een ruit aan de voorzijde. Daarnaast heeft Faber ook de driezijdige kachels. Deze hebben aan drie zijden een zicht op het vuurbeeld. Daarmee creëert u een optimale sfeer. Kiest u voor Faber, dan maakt u een wel overwogen, goede keus.

Rookgasafvoer en zuurstoftoevoer

De rookgassen van een houtkachel worden afgevoerd via het rookgasafvoer kanaal. Dit kanaal moet de woning boven de nok verlaten. Heeft u een mechanische ventilatie, of is uw huis heel goed geïsoleerd? Dan raden wij u aan om een externe luchttoevoer toe te passen. Dit houdt in dat er een kanaal vanaf de houtkachel naar een externe ruimte verloopt. Dit kan bijvoorbeeld de kruipruimte zijn. Dan haalt de houtkachel daar zijn zuurstof vandaan, kan de haard goed branden en blijft het zuurstofniveau in de woonruimte gelijk.

Waarom Superkachels?

Superkachels is een van de grootste dealers van Nederland. Doordat wij dealer zijn van zo veel merken, kunnen wij u de beste prijzen van Nederland aanbieden. Naast onze beste prijzen bieden wij levering en installatie door heel Nederland en leveren wij zelfs in België. Wij bieden u de beste rookgas afvoermaterialen van de officiële A-merken. Ons team van installateurs zitten verspreid door heel Nederland, dus er zit er altijd wel een bij u om de hoek. Met andere woorden, wij gaan niet voor goed. Wij gaan voor Super!

Informatie aanvragen