Speksteenkachels

Met een speksteenhoutkachel haalt u een heerlijke stralingswarmte en sfeer in huis. Deze heerlijke stralingswarmte komt door het speksteen. Speksteen is namelijk het ideale materiaal voor een houtkachel. Speksteen is een natuursteen dat komt uit Scandinavië en Brazilië en staat er om bekend dat het warmte goed kan vast houden. Zo kunt u na 2 uur stoken nog 24 uur genieten van de warmte van de speksteenkachel. Benieuwd of dit in uw huis past? Kom eens langs in de showroom, hier hebben wij speksteenkachels opgesteld staan!

Speksteenkachels

Speksteenkachel kopen
Bent u opzoek naar een houtkachel die voor een heerlijke en langdurige warmte zorgt? Dan is een speksteenkachel de juiste keuze. Een speksteenkachel bestaat meestal uit een spekstenen omheining en past vooral goed bij een landelijk interieur. Bij een modern interieur zal een speksteenhoutkachel ook zeker niet mis staan. Met een speksteenkachel haalt u een milieuvriendelijk product in huis die zorgt voor een hoog rendement. Bewust stoken begint bij een kachel met een hoog rendement en dat heeft u bij speksteenkachels zeker.  

Maar wat is speksteen?
Speksteen is een natuursteen dat komt uit Scandinavië en Brazilië. Speksteen is één van de beste materialen die bij vuur gebruikt kan worden. Speksteen is namelijk zeer hittebestendig. Daarnaast houdt speksteen de warmte goed vast. Bij 2 uur stoken kan de speksteenkachel tot wel 24 uur warmte blijven geven. Speksteen bestaat uit talk en magnesiet. Talk en magnesiet zorgen samen voor een erg vuurbestendige en sterke steen. Dit maakt speksteen het ideale materiaal voor een houtkachel.

Rendement speksteenkachel
Met een speksteenkachel behaalt u een zeer hoog rendement. Dit doordat u met weinig stoken erg veel warmte behaalt. Hier hecht de overheid erg veel waarde aan, aangezien milieu en duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen in Nederland. Vergeleken met andere houtkachels haalt een speksteenkachel een veel hoger rendement. Wanneer u dus op een milieubewuste en duurzame manier wil stoken, kunt u het beste voor een speksteen houtkachel gaan.

Merken speksteenhoutkachels
Superkachels beschikt over een aantal merken die speksteen houtkachels leveren. De merken Contura, Drooff en Lotus hebben een breed aanbod in speksteenkachels. Deze haarden beschikken over een zeer goede kwaliteit en zullen een echte eye catcher zijn in uw woning. Er zijn ook erg veel vrijstaande houtkachels die gedeeltelijk met speksteen omheind zijn. De Contura 850 kunt u bijvoorbeeld voorzien van een bovenplaat van speksteen.

Informatie aanvragen