Tuinhaarden

Tuinhaarden zijn ideaal om een knusse sfeer op jouw terras te creëren. Het is toch iets gezelliger met een sfeervol vuurtje in het zicht. En bijkomend voordeel is dat je, als de temperatuur daalt, niet naar binnen hoeft te gaan. Blijf lekker buiten zitten met je familie/vrienden en steek de buitenkachel aan. Binnen het assortiment wordt onderscheid gemaakt tussen houtkachels en gashaarden. Aan jou de keus! Of het gebruiksgemak van een gaskachel of de warmte van een houtkachel.

Tuinhaarden

Buitenhaard op hout

Een buitenkachel op hout, ook wel een buitenhaard genoemd, is een kachel die buiten op het terras of ergens anders in de tuin geplaatst wordt. Bijvoorbeeld onder een overkapping. Een buitenhaard heeft een kort rookkanaal nodig om te stoken, wat al flink scheelt in de materiaalkosten. Maar een tuinkachel gaat voornamelijk om de sfeer die het meebrengt. Gezellig met de hele familie rondom het vuurtje met een glas wijn in de hand. Tijdens een koele zomeravond warmpjes bij de kachel plaatsnemen. De knapperende houtblokken en de heerlijke houtgeur.

Dankzij een kwalitatieve buitenhaard worden de seizoenen én avonden langer. Tegenwoordig bestaan er vele soorten buitenkachels. Ieder met zijn eigen stijl, van modern tot ouderwets. Op basis van jouw tuininterieur bepaal je het uiterlijk van de buitenhaard. Bij een industrieel interieur is de Stofey XL al een goede keus.

Gebruiksvriendelijke gashaard

Naast het houtkachelassortiment leveren wij ook buitenhaarden op gas. Een gashaard biedt andere voordelen dan een houtkachel. Je hoeft bijvoorbeeld geen houtblokken aan te schaffen en te laten drogen. Met een simpele handeling zet je de gashaard aan en geniet je direct van een sfeervol vuurtje. Daarnaast heeft een tuinkachel op gas geen onderhoud nodig. Geen as van de verbrande houtblokken en de ruiten blijven helder.

Een populair model onder de gaskachels is de Faber The Buzz. Dit is een mobiele gashaard met een driezijdig vuurzicht. Dankzij de wieltjes is de tuinkachel eenvoudig te verplaatsen, waardoor je zelf de tuinsfeer bepaalt.

Informatie aanvragen