Contura houtkachels

Het merk Contura komt uit het land met de strenge winters Zweden. Aangezien het daar in de winter extreem koud kan zijn moeten haarden beschikken over een hoog rendement. Dat weet het merk Contura als geen ander en daarom zijn de Contura kachels uiteraard voorzien van een hoog rendement. En aangezien rendement van houtkachels een grote rol gaat spelen in de toekomst is Contura daar helemaal klaar voor!

Naast het rendement staat de Contura kachel bekend om de kleine details. De haarden beschikken over een zeer goede kwaliteit en bij de productie van de haarden is op elk onderdeel gelet. Daarnaast kunt de houtkachel met kleine details helemaal naar uw wens maken door de vele opties en accessoires die ze aanbieden.

Bij een Contura kachel staat naast de kwaliteit ook sfeer voorop. Daarom zijn de meeste houtkachels voorzien van een grote ruit waardoor u kunt genieten van het vlammenspel en natuurlijk de zeer behaaglijke warmte. Kortom, met een Contura kachel haalt u warmte en sfeer in huis!

Contura houtkachels

De Zweedse fabrikant Contura heeft zich door de jaren volledig gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve plaatstalen houtkachels. In Zweden is Contura een stabiele marktleider op het gebied van verwarmingstoestellen op hout. Je herkent de houtkachels aan de uitzonderlijke milieuvriendelijkheid, de optimale verbranding, het stijlvolle design en de perfecte verbrandingstechniek. Het merk biedt een breed aanbod aan van wandmodellen, convectiekachels, vrijstaande kachels, speksteen haarden, kachels met tegelbekleding, inzethaarden en lifthaarden. Deze toestellen zijn uitgerust met een ruit aan voorzijde of aan drie zijden. Contura heeft de ruiten zeer ruim ontwikkeld, zodat het vuurbeeld prachtig tot zijn recht komt. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Contura 400, Contura 500, Contura 600 en de Contura 800 serie. De series kun je onderscheiden op basis van de verbrandingskamer en het omhulsel. Binnen iedere serie vindt je verschillende materialen en uitvoeringen voor de bekleding van een Contura haard. Bekleedt de kachel in de lakkleur zwart of ga voor de uitvoeringen keramiektegels en speksteen. Dankzij een scala aan mogelijkheden kun je de vormgeving volledig aanpassen aan het interieur van jouw woonkamer.

Contura – Gecertificeerd merk

Alle hoogwaardige houtkachels van Contura worden bij NIBE AB in Markaryd geproduceerd. Hier bevindt zich één van de grootste en modernste haardenfabrieken van heel Europa. Zoals eerder genoemd kun je de kachel bekleden met lakwerken, keramiektegels en speksteen. Het gehele productieproces, behalve het materiaal speksteen en keramiek, wordt door Contura beheerst. De ontwikkeling van de wonderschone tegels vindt plaats in Emmaboda. In Finland en Noord-Zweden wordt het bijzondere materiaal speksteen gewonnen. In combinatie met de modernste producttechnieken heeft Contura een variërend aanbod met hoge kwaliteit op de markt gezet. Om de beste ervaring mee te geven, zijn de kachels voorzien van een optimale verbrandingstechniek. Hierbij branden de toestellen, zelfs op de laagste stand, zeer schoon. De Contura kachel behaalt hierdoor een hoog rendement (tot 81%), weinig aanslag in de schoorsteen en een schone ruit. Daarnaast zorgt de optimale verbranding ervoor dat het milieu zo min mogelijk belast wordt. De milieuvriendelijkheid wordt ook bevestigd door het strenge Nordic-Swan keurmerk. Dit keurmerk is in het leven geroepen om zware eisen te stellen bij het gebruik en de productie van kachels. De toestellen kunnen dan gerecycled worden, zonder de verspreiding van schadelijke stoffen. Door de deskundige productie heeft Contura het Nordic-Swan keurmerk voor al zijn modellen behaald. Niet alleen de milieuvriendelijkheid, maar ook de veiligheid van elke kachel is goedgekeurd. Dit wordt bevestigd door het CE-keurmerk.

Contura – Een bijzondere bekleding

De meeste Contura kachels zijn voorzien van ruime ruiten, zodat je een optimaal zicht hebt op het buitengewone vuurbeeld. Om een passende kachelvorm te vinden biedt het merk verschillende formaten aan; breed, smal, hoekig, hoog, laag, ovaal of rond. Bij jouw besluit is niet alleen de vorm van groot belang, maar ook het materiaal en design van het toestel. Kies bijvoorbeeld voor een prachtige, gietijzeren houtkachel als de Contura 510. Deze Contura houtkachels, met een stoere en moderne vormgeving, verspreiden binnen enkele minuten een zeer plezierige warmte. Wanneer het vuur is gedoofd, koelt het toestel snel af. Wil je deze kostbare warmte langer behouden? Dan is de Contura speksteenkachel de perfecte uitkomst. Ten opzichte van een houtkachel duurt het opwarmen iets langer. Dankzij het omhulsel van speksteen behoudt de haard een langdurige warmte. Tijdens het stoken wordt de vrijgegeven hitte opgeslagen in het speksteen. Enige tijd, nadat je het houtvuur hebt gedoofd, straalt de kachel nog urenlang een prettige temperatuur jouw woonkamer in. Bekijk bijvoorbeeld het model de Contura 620T. Tenslotte zijn sommige Contura modellen, zoals de Contura 790K, te bekleden in keramiektegels. Deze uitvoering zorgt voor een knusse en traditionele sfeer in jouw woonkamer. Naast de vormgeving neem je ook een weloverwogen besluit voor passende accessoires. Denk hierbij aan een praktische houtvak, een vloerbescherming (plaatstaal of glas), bakoven of opbergdeur. Sommige Contura haarden zijn zelfs leverbaar met een draaibaar plateau. Hierdoor kun je het toestel 360 graden draaien, zodat je vanuit meerdere posities het vlammenspel kunt bekijken. Om het plaatje compleet te maken, geeft Contura vijf jaar fabrieksgarantie op alle houtkachels.

Informatie aanvragen