Inbouw houtkachels

Bij Superkachels is het assortiment enorm. Met keuze uit ruim 10 verschillende merken en tal van opties moet uw droomhaard er wel bij zitten. Een inbouw houtkachel wordt vaak gebruikt in een nieuwe situatie. Dit heeft ermee te maken dat de houtkachel volledig moet worden ingebouwd. Zo moet onder andere de liftdeur de ruimte hebben om omhoog en omlaag te kunnen gaan. Heeft u een bestaande situatie en wilt u niet al te veel hoeven veranderen in uw situatie? Wellicht is dan een inzet houtkachel iets voor u!

Inbouw houtkachels

Waarom een inbouw houtkachel?

Een inbouw houtkachel is de perfecte haard als u opzoek bent naar warmte en sfeer. Een inbouw houtkachel wordt vaak ingebouwd in een nieuwe situatie. Heeft u een bestaande situatie, maar wilt u wel een inbouw houtkachel? Kijk dan eens bij inzet houtkachels. Deze zijn er speciaal voor gemaakt om in een bestaande situatie ‘in te zetten’. Om deze inbouw houtkachel moet een schouw of meubel worden geplaatst. Bij Superkachels heeft u de mogelijkheid om in het bezit te komen van een maatwerk, gemaakt door een van ’s Nederlands beste meubelmakers. Ook kunt u in overleg met de installateur een strak meubel realiseren. Deze vakmannen plaatsen dagelijks haarden voor Superkachels en weten precies hoe alles in elkaar steekt.

Waar moet ik rekening mee houden?

Een van de meest belangrijke zaken, om een garantie te krijgen op een goede verbranding in de houtkachel, is een externe luchttoevoer. Een inbouw houtkachel heeft zuurstof nodig om goed te kunnen branden. Heeft u een huis met een mechanische ventilatie, of is uw huis goed geïsoleerd? Sluit dan een externe luchttoevoer aan. Dan blijft het zuurstofniveau in de woonruimte gelijk en haalt de haard zijn zuurstof uit een externe ruimte, bijvoorbeeld de kruipruimte. Dan kan de houtkachel goed branden en creëren we een veilige situatie.

Hoe werkt het allemaal bij Superkachels?

Als u een schriftelijk akkoord heeft gegeven op een offerte, gaan er intern heel wat balletjes rollen. Allereerst wordt er in de meeste gevallen een situatieopname bij u gepland. Dit houdt in dat onze vakman bij u thuiskomt en alles gaat controleren. Mocht het zo zijn dat er extra materiaal nodig is, of dat er te veel materiaal op de offerte staat, dan wordt er door uw verkoper een tweede offerte gemaakt met een aangepaste prijs. Als u het dan eens bent met de offerte kunt u deze tweede, herziene offerte officieel schriftelijk akkoord geven. Na dit akkoord wordt de inbouw houtkachel en het rookgas afvoermateriaal voor u besteld en wordt er een installatiedatum gepland. Op deze datum hoopt onze vakman de inbouw houtkachel te installeren. Mocht de houtkachel tijdens of na de installatie problemen opleveren, dan zit er op werkdagen een serviceteam voor u klaar. Zij proberen alle problemen vakkundig te verhelpen.

U bent van harte welkom

De showroom van Superkachels is gevestigd in Apeldoorn, een centrale plek en goed bereikbaar. In onze showroom staan een heel aantal houtkachels brandend opgesteld. U bent van harte welkom om uw droomhaard te bezichtigen, onder het genot van een kop koffie!

Informatie aanvragen