Houtkachel

Ultiem genieten doe je met een houtkachel en houthaard. Het ouderwetse gevoel komt helemaal naar boven als je eenmaal het knetterende vuur hoort en een heerlijke warmte ervaart van de houtkachel. De houtkachel vind je bij Superkachels in allerlei stijlen. Ga bijvoorbeeld voor een stalen vrijstaande hout-kachel, die je veel ziet in Scandinavische inrichtingen. Als je een moderne inrichting hebt, kies je voor de inbouw houtkachel die strak afgewerkt in een muur geplaatst wordt. Ook voor een klassieke stijl zit je bij Superkachels goed. Een bijkomend voordeel is dat de houtkachel een rendement van 90% haalt. Er wordt dus veel warmte uit het hout gehaald!

Houtkachel

Houtkachel kopen

Wanneer u voor een houtkachel heeft gekozen, dient u een keuze te maken uit het ruime assortiment houtkachels. Gaat u bijvoorbeeld voor een driezijdige inbouw houtkachel of voor een front vrijstaande houtkachel? Omdat dit om een erg breed assortiment gaat, leggen wij u graag de mogelijkheden uit van een houtkachel. Zodra die mogelijkheden duidelijk zijn kunt u een droomkachel uit gaan zoeken. Heeft u twijfels over wat nu het beste bij uw woning past? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Vrijstaand, inzet of inbouw houtkachel?

De eerste keuze die u moet maken en die moet passen in uw woning is de soort houtkachel. Een vrijstaande houtkachel kunt u op een gewenste plek plaatsen mits dit goed gaat met de rookafvoer. Daarnaast moet een vrijstaande houtkachel een bepaalde afstand hebben met de muur, dit is per houtkachel verschillend. Een inbouw houtkachel is een houtkachel die geplaatst wordt in een maatwerkmeubel zoals een schouw. Hierin zijn vele opties mogelijk als een houtvak of tv-meubel. Goed om te weten is dat Superkachels ook de maatwerkmeubelen kan verzorgen, dus vraag gerust naar de mogelijke opties die wij bieden. Een inzet houtkachel is een houtkachel die je plaatst in een bestaande schouw waar voorheen bijvoorbeeld een open haard heeft gezeten. Let hierbij goed op de afmetingen voor het inbouwen!

Materiaal houtkachel

Bij het uitkiezen van een vrijstaande houtkachel kunt u kiezen uit verschillende materialen. Dit zijn voornamelijk: staal, gietijzer of speksteen. Staal is een materiaal dat snel opwarmt, waardoor u dus snel kunt genieten van de warmte van uw houtkachel. Voor gietijzer geldt hetzelfde, een gietijzeren houtkachel zorgt al snel voor warmte. Daarnaast kunt u met gietijzer dagelijks stoken met hoge tempraturen zonder dat dit schade zal opleveren aan uw houtkachel. Bij het materiaal speksteen dient u even geduld te hebben, maar zal daarna zorgen voor een heerlijke warmte. Een groot voordeel bij speksteen is dat de warmte er lang blijft zitten in het steen. Hierdoor kunt u nog uren genieten van de warmte nadat de kachel uit is.

Aantal kW kachel

Naast de sfeer van een houtkachel is de warmte ook erg belangrijk. Wij van Superkachels vinden dat u bij aanschaf van een houtkachel moet genieten van een mooi vlammenspel en tegelijkertijd een behaaglijke warmte. Laat u daarom goed adviseren door onze adviseurs. Wij willen niet dat u een houtkachel heeft die niet voor de juiste warmte zorgt of een houtkachel die bij en mooi vlammenspel te veel warmte geeft. Het aantal kW wordt gebaseerd op het aantal kubieke meters van de woning en de mate van isolatie. Vraagt u zich af hoeveel kW uw droomkachel moet zijn? Neem dan contact met ons op!

Rendement van houtkachel

Nederland is ons steeds bewuster aan het maken op milieuvriendelijk leven. Daarom verkopen wij haarden met een hoog rendement die voldoen aan de nieuwe eisen. Een hoog rendement kunt u behalen door een houtkachel te kopen met een hoog rendement, maar u kunt zelf als stoker ook voor een nog hoger rendement zorgen. Dit kunt u doen door droog hout te gebruiken en er hout op te leggen wanneer het echt nodig is.

Veiligheid houtkachel

Om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos geniet van jouw gekozen houtkachel zijn er duidelijke richtlijnen voor de houtkachel. Alle houtkachels van Superkachels hebben een CE-keurmerk, wat betekent dat de houtkachels streng gekeurd zijn door erkende instantie.

Merken houtkachel

Superkachels is leverancier van o.a. de merken: Barbas, Bellfires, Dru, Faber, Global Fires, Element4, Helex, Nestor Martin, Pelgrim, Thermocet, Wanders, Janus, Jacobus, Dovre, Bocal, en Godin. Kom naar de showroom van Superkachels in Apeldoorn en laat je adviseren over de houtkachels! Voor vragen mag je altijd bellen naar: 055-7820410 of mailen naar info@superkachels.nl.

Informatie aanvragen